ZADAR - Za 10 poslovnih prostora, koliko je Grad Zadar ponudio na natječaj za zakup usred ljetne sezone očekivano stiglo je tek ponuda za četiri prostora.

Najprimamljiviji prostor pokazao se onaj u Varoškoj 6. U kolektivnoj memoriji Grada, to je mjesto gdje su se prodavale voštane svijeće. Za taj prostor stigle su ponovno dvije ponude. Za razliku od proljetnog natječaja u kojem su ponuđači odustali od tog prostora, a nakon što su oba imala potvrdu o braniteljskoj prednosti, ovaj put je ponuđač ozbiljan.

Za taj zapušteni prostora od 23 m2 u Varoši cijena početna cijena spuštena je za jedan euro, pa je iznosila 14eura/m2.

Zadarski Bridge ponudio je 14.51 euro, dok je nositelj ugostiteljskog obrta Elvis Lisica dao izdašnu ponudu na 20 eura za kvadrat.
On želi dobiti taj prostor što prije kako bi u njemu njegova obitelj nudila sladoled talijanskog proizvođača Fugar. Obitelj Lisica iz njihove linije zdravih sladoleda izabrala je Vegan Ok. Sladoled je to na bazi maslinovog ulja od sirovina koje daju jedan posve novi okus, od kojeg vam se usta neće sušiti, rekao nam je simpatični ugostitelj. Svjestan da se radi o malom skupljem sladoledu kojeg za sad ima u Splitu, Makarskoj, Dubrovniku i Opatiji. U Kukljici mu ide odlično. Kuglica je 12 kuna ali kada se ljudi navuku, osobito na pistacio, a ja ima slatki i slani u ponudi, naprosto ne mogu stati, ispričao nam je Lisica. On bi želio što prije urediti prostor koji je izlicitirao. Pitanje je hoće li mu to poći za rukom pored službi koje i nisu baš tako poduzetne i brze te vrijeme godišnjih odmora.

Interes za ostale prostore pokazao je već viđeno: javila se zagrebačka tvrtka Gorgolega, poznata u Odjelu za upravljanje gradskom imovinom, koje bi raširila prodaju suvenira. Oni su za prostor u Ulici Braće Vranjana od 55 kvadrata i početnu cijenu od 17 eura, ponudili su plaćati 35 eura za metar površine.

Iz Grada će napokon iznajmiti mali prostor na Brodarici od 7 kvadrata. Početna cijena je bila 10 eura, a taksi služba Vedrana Jelića ponudila je 11.10 eura za kvadrat.