ZADAR- Nakon što su jučer mediji i općina Preko dobili anonimnu prijavu o gradnji objekta na poljoprivrednom zemljištu u Preko, jutros nam se javila Tonka Pletikosić Peci čijoj obitelji je vlasnik zemljišta Srećko Rušev iznajmio taj teren i imaju potpisan ugovor.

- Mi smo gradili taj objekt, ne znajući da je potrebna građevinska dozvola jer su okolo slični objekti i štale. To nije stambeni objekt već smo ga počeli raditi zato što se bavimo kozarstvom. Suprug, ja i mala kćerka vratili smo se na otok, otvorili OPG i podigli kredit. Ako nam se objekt sruši, ne znam što ćemo... prekinula je u očaju svoje pojašnjenje Tonka Pletikosić Peci.
Oni su jučer bili i na terenu kada je stigla komunalna služba koju su poslali iz Općine Preko. Svjesni smo da će oni zapisnik, kojeg smo potpisali, poslati građevinskoj inspekciji, dodala je Tonka Pletikosić Peci.
Bespravna građevina očito je bila je zapravo povod za politički obračun s bivšim načelnikom općine Preko. U prijavi je napisano da se radi o 80 kvadrata, što su komunalni iz Preka na licu mjesta demantirali, izmjerivši da se radi o 60 metara četvornih.
Načelnik općine Preko Jure Brižić jutros nam je potvrdio kako je očito da se ne radi o stambenom objektu već objektu namijenjenom za poljoprivrednu djelatnost. Prema Prostornom planu općine Preko za OPG koji se bavi stočarstvom moguća je gradnja bez dozvole objekta od 30 kvadrata na površini od 2 000 metara četvornih. U ovom slučaju, dimenzije posve drugačije (rekli bi otočke, op.a) i moguće je da po nalogu građevinske inspekcije oni taj objekt dovedu u gabarite ili  legaliziraju.