Umjesto prema vladajućima, oporbeni vijećnici kritike su uputili jedni prema drugima. Na jednoj su strani SDP i HNS, a na drugoj Akcija mladih i ostatak Zadarskog bloka. Sve je počelo s izjavama Marka Pupića Bakrača (AM) i Ante Periše (MODES) na predstavljanju koalicije za nadolazeće izbore za Vijeća Mjesnih odbora.

Periša je građanima rekao da ako žele da im bude isto ili gore glasaju za HDZ ili SDP, dok je Pupić Bakrač na novinarski upit izjavio da SDP i HNS nisu pozvani u Zadarski blok.

- Ja osobno SDP ne vidim kao oporbu, predsjednica ŽO Renata Sabljar Dračevac je veći HDZ-ovac od bilo kojeg drugog. Također, nije mi jasno kako mogu biti u koaliciji na lokalnoj razini kad je HNS na nacionalnoj izdao SDP, rekao je županijski vijećnik.

Nije dugo trebalo čekati na reakcije iz prozvanih oporbenih stranaka nakon kojih je krenuo pravi rat priopćenjima za javnost. U posljednja 24 sata pale su nove teške riječi. Predsjednik zadarske podružnice HNS-a Kristijan Kovačević naveo je kako ga obuzima tuga jer je "shvatio da je ljudska i moralna kaljuža zadarske političke scene osim za vladajuće, usko vezana i za neke članove oporbe" oštro prozivajući Pupića Bakrača.

- U toj kaljuži neki koji sebe nazivaju oporbenim političarima gotovo da nalaze smisao življenja i postojanja vrijeđajući i napadajući svakoga tko im se nađe na putu. Oporba s takvim akterima koji samo potiču napetosti umjesto da zajednički i marljivo rade za dobrobit grada, na takav način gotovo da nema šanse doći u vladajuću poziciju. Svima nam je dobro poznato u čijem je to interesu već godinama. Proziva me čovjek koji u radno vrijeme u državnoj službi pohodi predstavljanja po gradu, piše priopćenja itd., a svi znamo da je to prosječnom građaninu nedostupno. I kada takvi drže predike o neaktivnosti i lijenosti, dođe mi da iskočim iz vlastite kože. Pronađite na Googleu naša brojna zalaganja i inicijative za mnoštvo tema bitnih za život građana. Ili je možda važnije zaskočiti kojeg radnika dok boja crte na pješačkom prijelazu, pa poslati ridikulozno priopćenje kako bi se dobio pokoji jeftini bod, što je čisti populizam. Pitam se kako je moguće da o vjerodostojnosti lekcije drži osoba u poodmaklim godinama, a na čelu Akcije mladih. Ako uz to sve ubaci i hrpu sadašnjih i bivših HDZ-ovih partnera na svim razinama u koaliciju naziva Zadarski blok, samo se nadam da građane nakon dinosaura i gđe Peroš neće pogoditi još neugodnih iznenađenja. Svakako želim sreću nekolicini korektnih ljudi u Zadarskom bloku, a Pupić Bakraču javno poručujem da ga se ne bojim!

Ubrzo je stigao i odgovor Marka Pupića Bakrača koji tvrdi kako Kovačević iznosi nebuloze koje nemaju veze sa stvarnošću ispravljajući navode HNS-ovog gradskog vijećnika koji ga je nazvao čelnikom Akcije mladih iako je to službeno Ante Rubeša.

- Što se tiče mog navodnog bavljenja politikom za vrijeme radnog vremena mogu reći da je ta teza iznesena nebrojeno puta iz pera novinara proizašlih iz medijske kuće VOX. Sve kontrole su pokazale da sam svaku političku aktivnost obavljao u slobodno vrijeme. Štoviše nikada nisam koristio mogućnost koji mi pruža Zakon o lokalnoj i područnoj samoupravi, uvijek sam uzimao slobodne dane za sjednice Gradskog vijeća i Županijske skupštine. Čudno mi je kako Kovačević kao oporbeni vijećnik ne propituje da li HDZ-ovci dolaze na sjednice u slobodno vrijeme ili za vrijeme radnog vremena, istaknuo je Pupić Bakrač pozivajući Kovačevića da ga prijavi ako ima drugačija saznanja.

U nastavku govori o potpunoj pogubljenosti čelnika zadarskog HNS-a.

- bulazni o nekakvoj budućoj suradnji pojedinih stranki s HDZ-om. Oni čije su stranke već u koaliciji s HDZ-om optužuju nekoga da će ići u koaliciju s HDZ-om!? Može li veći paradoks ? Nakon očiglednih Kovačevićevih utuživih neistinitih navoda i fantastičnih konstrukcija on druge paušalno bez navođenja konkretnih stvari proziva za vrijeđanja i napade, drži predavanja o moralnoj kaljuži. Njegovi hvalospjevi samom sebi kao racionalnom, moralnom,požrtvovnom i marljivom političaru ne znam jesu li više smiješni ili žalosni. Možda najbolje stanje u kojem se Kovačević nalazi opisuje zadnja rečenica u njegovom priopćenju gdje poručuje da me se ne boji!? Nikada nisam bio u nikakvom kontaktu s Kovačevićem, niti imam namjere. Zašto bi me se bojao? Moj isključivi način borbe u političkoj areni je putem obraćanja javnosti, potpuno sam bezopasan i od mene nitko ne bi trebao osjećati strah bilo koje vrste. Nisam dovoljno stručan da procijenim što se to događa u Kovačevićevoj glavi ali u svakom slučaju njegova projekcija stvarnosti nema nikakve veze sa stvarnošću, navodi Pupić Bakrač u subotnjom priopćenju za javnost.