Nakon susreta u Arbanasima predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović u Gradskoj je upravi održala radni sastanak  s gradonačelnikom Grada Zadra Brankom Dukićem, županom Zadarske županije Božidarom Longinom, i predsjednikom Županijske gospodarske komore Zadar Dariom Jurinom.

Predsjednica Grabar Kitarović izjavila je nakon susreta kako su imali prilike razgovarati o dvije teme: nadolazećem Hrvatskom danu koji će se obilježiti u Albaniji, a na kojem će aktivno sudjelovati i Sveučilište u Zadru, te o potrebi zajedničkog očuvanja Jadrana od onečišćenja. Predsjednik Meta objasnio je kako je ova godina, godina Skenderbega, izuzetno važna za Albaniju i Albance, te on tim povodom obilazi mjesta na koja su Albanci iseljavali tijekom povijesti. Također, izrazio je želju i namjeru za poboljšanjem suradnje između dvije države na svim poljima- kulture, umjetnosti, gospodarstva...jer smatra da ima puno prostora za unaprjeđenje svih tih sektora.

Nakon sastanka ispred Velike vijećnice otkrili su spomen-ploču u povodu 550. godišnjice smrti velikog albanskog junaka Jurja Kastriotića Skenderbega. Kao dijete je odveden na turski dvor ili tijekom provođenja sustava danka u krvi. Tijekom bitke kod Niša napušta tursku stranu a zatim osvaja važan grad Kruje, koji je u to doba bio glavni grad Albanije. U ljeto 1444., na ravnici Torviola ujedinjena albanska vojska pod vodstvom Skenderbega porazila je tursku vojsku koju je vodio Ali Paša. Tijekom slijedećih nekoliko godina Skenderbeg je opetovano ratovao protiv turske vojske, ali i Venecije. Opjevan je u narodnim pjesmama, a veliki dio svoje knjige Razgovor ugodni naroda slovinskoga Skenderbegu je posvetio i hrvatski književnik fra Andrija Kačić Miošić. Nije rečeno koja bi bila poveznica sa Zadrom, osim Arbanasa koji danas žive na ovom prostoru.