S ciljem podizanja svijesti o važnosti prevencije i borbi protiv raka te poticanja razmjene iskustava u svrhu informiranja i edukacije, u Kneževoj palači u Zadru večeras će se s početkom u 18 sati održati konferencija ,,Fight & Win - Kako se oduprijeti raku?'.

Pronalaženje zajedničkih smjernica u borbi protiv karcinoma, tema je ove, šeste po redu konferencije u organizaciji Dubravke Šuice, voditeljice hrvatske EPP delegacije u Europskom parlamentu.

Nakon Dubrovnika, Splita, Osijeka, Rijeke i Varaždina na konferenciji u Zadru obratit će se gradonačelnik Grada Zadra dr. med. Branko Dukić, župan Zadarske županije Božidar Longin, a svoja iskustva u liječenju onkoloških bolesti predstavit će ministar zdravstva Republike Hrvatske prof. dr. sc. Milan Kujundžić, dr. med, ravnatelj Opće bolnice Zadar dr. med. Željko Čulina, bivši slovenski premijer i zastupnik u Europskom parlamentu Alojz Peterle, stručni tajnik Hrvatske lige protiv raka doc. dr. sc. Domagoj Eljuga te potpredsjednik saborskog Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku dr. med Ivan Ćelić.

O važnosti podizanja svijesti u borbi protiv raka govorit će osnivačica portala i udruge ,,Nismo same' Ivana Kalogjera Brkić, bivši pacijenti oboljeli od raka te organizatorica konferencije, zastupnica Dubravka Šuica.

Po završetku konferencije održat će se prijem uz zdravu hranu i piće.