ZADAR - Na nalazima pacijenata koji završe na Hitnom bolničkom prijemu kao voditelj tog odjela, a samim time i odgovorna osoba je  dr. sc. Melanija Ražov Radas, dr. med.,.

Tako piše i na službenim stranicama Opće bolnice Zadar. Budući da se u rujnu prošle godine za to osobito odgovorno mjesto rukovoditelja s ovlaštenjima nitko nije javio, provjerili smo u ravnateljstvu zadarske bolnice tko zapravo vodi Hitni bolnički. Dva dana poslije dobili smo pisani odgovor kojeg potpisuje ravnatelj Željko Čulina. U njemu se navodi kako „dr. Melanija Ražov Radas u ovom trenutku nije rukovoditelj Objedinjenog hitnog bolničkog prijema. I otkriva kako je za sada je vođenje organizacijske jedinice prepušteno zamjeniku ravnatelja Ediju Karucu, dr. med.", te  se ističe da „Objedinjeni hitni bolnički prijam funkcionira bez zastoja i poteškoća“.

Poruka je kako se radi o privremenom rješenju, te se iz Ravnateljstva bolnice nadaju  „kako će se raspisivanjem natječaja koji će uskoro uslijediti, iznaći trajnije rješenje u vidu kandidata koji će voditi navedeni Prijam“.

Natječaj za izbor i imenovanje osoba s posebnim ovlaštenjima i odgovornosti  poništen je početkom listopada. Nitko nije  bio zainteresiran za rukovodeće mjesto Centra za hitnu medicinu i Objedinjeni hitni prijem. On je osnovan u veljači 2014. godine i jedini do sad poznati voditelji bila je dr. Ražov Radas. Ali ona je po rujanskom natječaju imenovana voditeljicom službe na Odjelu za gastroenterologiju, što je njezina primarna specijalizacija.

I dr. Karuc dobio je nakon prvog javnog natječaja još jedan mandat  voditelja Odjel za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivnu medicinu. Uz to što je zamjenik ravnatelja, prihvatio je i službenu odgovornost nad Objedinjenim hitnim bolničkim prijemom, a na papiru je to još uvijek dr. Ražov Rados.

Što bi bilo kada bi netko od pacijenata tužio bolnicu radi, primjerice, neodgovornog ponašanja liječnika na tom odjelu koji je itekako pod povećalom javnosti. Nije ni čudo što je u prostoru Hitnog bolničkog prijeme istaknuta obavijest Ravnateljstva bolnice o zabrani snimanja i fotografiranja.