Doznali smo u kojoj se gimnaziji koristila lažna diploma Sveučilišta u Zadru, otkrivena tijekom velike provjere u hrvatskom obrazovnom sustavu.

- Zaprimili smo prijavu i zbog nadležnosti je proslijedili PU ličko-senjskoj, jedina je informacija koju smo mogli dobiti u PU zadarskoj. Više podataka nismo mogli dobiti ni u susjednoj policijskoj upravi jer prijavu još nisu zaprimili.

Tragom te informacije kontaktirali smo Gimnaziju Gospić, jedinu na tom području. V.d. ravnatelj Josip Štampar potvrdio nam je da je s krivotvorenom diplomom povijesti predavala njihova zaposlenica. I to cijelo desetljeće.

- Poslali smo sve diplome na provjeru i dobili povratnu informaciju da jedna od njih nije ispravna nakon čega smo uputili dopis Ministarstvu znanosti i obrazovanja. Međutim, gospođa nije dobila otkaz jer više nije naša djelatnica. Naime, netom prije nego što su stigli rezultati provjere sama je zatražila sporazumni prekid ugovora o radu navodeći da prelazi na drugo radno mjesto zbog blizine stanovanja. U tom trenutku nismo znali da je njezina diploma lažna, rekao nam je ravnatelj Štampar dodajući na naš upit kako trenutno nema točnu informaciju o datumu i godini zasnivanja radnog odnosa, ali je, prema njegovom sjećanju, to bilo oko 2009. godine.