Na Županijskom sudu u Zadru sutkinja istrage Dijani Grancarić donijela je rješenje kojim se obustavlja istrage protiv Marka Čuline, Vedrana Ikića, Andrije Čuline te  „Sokol projekt"a koja je kao kazneni progon pokrenuta od Hotela Zadar.

Radi se o slučaju Zara beach na plaži Kolovare a nakon što je Carina zapečatila taj objekt.

Nakon što su provedene dokazne radnje prvog ispitivanja osumnjičenika Marka Čuline, Vedrana Ikića te Andrije Čuline, druga strana je odustala, objavljeno je na e-oglasnoj sudskoj mreži.

Prenosimo obrazloženje opunomoćenika oštećenika kao tužitelja Hotela Zadar, njihovog odvjetnika Augustina Sudinje.

Kao razlog odustanka od daljnjeg kaznenog progona i povlačenja prijedloga za provedbu istrage, punomoćnik oštećenika kao tužitelja navodi mehanizam postupka i sve negativne aspekte istog, počevši od odbačaja kaznene prijave od strane ODO Zadar, a bez da su se uopće uzele izjave oštećenika pa nadalje. Odvjetnik Sudinja zaključuje kako je ostvarenje njegovih prava i zaštita istih u konkretnom postupku s obzirom na tempo i trajanje apsolutno nepodudarno s njegovim poslovnim planovima. Kako je njegov cilj primarno gospodarske naravi, Sudinja više ne vidi svrhu vođenja kaznenog postupka. Interese Hotela Zadar nastojat će zaštititi u civilnom postupku, navodi se u službenom aktu odvjetnika Sudinje.
Ilegalni objekt u kojem je poslovala Zara beach, na pomorskom dobru predmet je i drugih sudskih sporova. U kakvom je stanju, nedavno smo prikazali foto-galerijom.