Istodobno sa skupštinom Županijske TZ, Turistička zajednica grada Zadra održala je  svoju skupštinu kojom je predsjedavao gradonačelnik Branko Dukić, predsjednik Vijeća TZ Grada.

Od ukupno 21 članova Skupštine TZG Zadra, sjednici je nazočilo njih 16, priopćili su iz ureda TZ Grada Zadra.

Na temelju službenog dopisa tvrke Intermod d.o.o., umjesto dosadašnjeg predstavnika gospodina Hrvoje Anića delegirana je Danijela Stanić Halapija za novog člana Skupštine TZ grada Zadra. S obzirom kako je Hrvoje Anić ujedno obnašao i funkciju člana Turističkog vijeća TZ grada Zadra, jednoglasnom odlukom izabran je Hrvoje Šestan, predstavnik tvrtke Hoteli Zadar d.o.o. za novog člana Turističkog vijeća TZ grada Zadra.

Prema financijskom izvještaju za 2018. godinu, proizlazi da su ukupni prihodi ostvareni u iznosu od 15.177.195,03 kn, unutar kojih su vrijednosno najznačajniji prihodi od boravišne pristojbe, zatim prihodi od turističke članarine. Ostali prihodi odnose se na prihode iz proračuna Grada, prihode od drugih aktivnosti, ostale nespomenute prihode te prenesene prihode iz prethodne godine.

Ukupni rashodi ostvareni su u iznosu od 13.735.117,87 kuna unutar kojih najznačajniji udjel zauzimaju rashodi dizajna vrijednosti, koji se odnose na kulturno-zabavne manifestacije i uređenje turističkog mjesta te komunikaciju vrijednosti u kojoj su najznačajnije aktivnosti vezane uz oglašavanje na stranim emitivnim tržištima, potpora strateškim projektima i udruženo oglašavanje.

Ostatak je utrošen je na distribuciju i prodaju vrijednosti, interni marketing, marketinšku infrastrukturu, transfer boravišne pristojbe Gradu, administrativne rashode te ostale rashode, navodi se u priopćenju nakon skupštine.