U Velikoj vijećnici Grada Zadra upriličeno je primanje za osnovnoškolce iz Mađarske i njihove kolege iz Osnovne škole „Kruno Krstić" u Zadru, koji su došli u pratnji ravnateljice škole, Jasmine Matešić, te nastavnica i voditeljica projekta CHAT (Croatian-Hungarian Alliance Team).

Projekt CHAT provodi se već treću godinu zaredom, a radi se o zajedničkom učenju engleskog jezika i razmjene učenika izmedu Osnovne škole Krune Krstića iz Zadra i Osnovne škole Theresa Town, iz okruga Terezvaroš, okruga Budimpešte koji je pobratimljen s Gradom Zadrom. Goste su pozdravili zamjenik gradonačelnika Ante Babić, voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju, Anita Gržan Martinović i predstavnici Upravnog odjela za odgoj i školstvo, Ivana Guglielmini i Ivan Hajdić.

Zamjenik Babić podsjetio je da suradnja u ovom projektu traje od 2015. godine kada je potpisan sporazum o bratimljenju Terezvaroša i Zadra, te je tom prilkom dogovorena i razmjena učenika, koja traje i danas.

- Kaže se da su prijateljstva sklopljena u djetinjstvu najljepša i trajna stoga se nadam da će tako biti i ova vaša, te da vam ovo neće biti jedini posjet Zadru već da ćete nam se i ubuduće vraćati, kao odrasli ljudi i sa svojim obiteljima, istaknuo je zamjenik Babić poželjevši gostima ugodan boravak u našem gradu.

Gosti iz Terezvaroša zahvalili su na ljubaznosti i gostoprimstvu, te također izrazili svoje zadovoljstvo što sudjeluju u ovom projektu razmjene učenika i učenja engleskog jezika, s nadom da će se isti održati što duže.