Zašto Grad Zadar ne pridonese kupnji ultrazvučnog aparata za neurološke male pacijente na zadarskom odjelu pedijatrije, pitao je HNS-ov vijećnik Kristijan Kovačević, apelirajući i na vijećnike da se odreknu naknade barem za ovaj mjesec jer je nisu zaslužili.

Nismo primjetili na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća da je njegov poziv naišao na dobru volju vijećnika kao i gradonačelnika Zadra da se uključe u tu akciju.
Za taj UZV prva donacija stigla je iz TZ Grada Zadra koji su za taj aparat, vrijedan 300 tisuća kuna, predala iznos od 23 tisuće kuna prikupljenih od građana na gastro pijaci.
Gradonačlenik Dukić je na inicijativu vijećnika rekao kako su oni u Gradskom proračunu ove godine osigurali dva milijuna kuna za Ginekologiju (građevinske radove) te da tko želi može sam dati svoj dobrovoljni prilog.- Vi znate da sam ja predsjednik Lige za borbu protiv raka, podsjetio je Dukić vijećnike i iznio po njemu veći problem iz zadarske bolnice.

- Treba popraviti drugu angiosalu, za koju je Grad Zadar dao novac, a sad moramo apelirati na Državu da nam pomogne. Stiže turistička sezona. Angiosala služi za intervencije kod infarkta a svi znamo kako su oni najviše uzrok smrtnosti, ukazao je gradonačelnik Zadra.

Ta se angiosala, doznajemo, pokvarila prije desetak dana, što ne čudi obzirom da se nije redovno servisirala. Kupljena je za 7.1 milijun kuna 2007. godina, političkom akcijom u kojoj su sudjelovale najveće zadarske tvrtke te Grad i Županija.

Druga angiosala također je bila donacija. Iz Amerike je 2016. godine poslao dr. Freidoona Ghazijakoji je godinu dana kasnije dobio drugo javno priznanje Grada Zadar iz ruku gradonačElenika Dukića. Tankerska plovidba koja je bila najveći donator prve angiosale, za drugu je osigurala transport iz SAD-a dok je Ministarstvo zdravlja dalo 700 tisuća kuna za uređenje prostora.