Zadar je posljednjih godina poprimio imidž grada u kojem se gradnja provodi nauštrb zelenih površina. Kako bi popravio taj dojam, Upravni odjel za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša nastavlja sa sadnjom gotovih drvoreda s ciljem podizanja novih zelenih oaza po gradskim četvrtima.

U protekla dva mjeseca na ukupno devet lokacija posađeno je 86 novih stabala. Prema detaljnim informacijama iz Komunalnog odjela, u Biogradskoj ulici posađen je drvored s 10 jabuka. Šest stabala pinija i 13 crnike zasađene su na Punti Bajlo.

Uz Put Murvice i Ulicu Hrvoja Ćustića stvara se drvored kostela (7), dok su u Kaljskoj ulici posađena stabla lagerstremije (14) i jabuke (5). Na Bilom Brigu provedena je dosadnja očenašica (6), dok se u Ulici Ivana Gundulića drvored se pozelenio sa 8 stabala. U Ulici Asje Petričić posađeno je još 7 komada kostela, a u Petrčanima drvored od 10 tamarisa.

- Sve lokacije zahtijevaju i dodatno uređenje, dohranu zemljom i održavanje što će biti zadaća Nasada u narednom periodu. Vjerujem da će građani i gosti koji posjete Grad podržati pažnju koju poklanjamo zelenim površinama, ističe resorni pročelnik Robertino Dujela.