Most iznad prolaza Ždrelac i dalje je, unatoč istaknutoj visin i peljaru, za neke nautičare   ostaje mjesto pomorskog prekršaja.

Iz Ministarstva mora izvjestili su o toj havariji iz koje su francuski nautičari prošli nekažnjeno.

Služebeno je objavljeno kako je MRCC Rijeka jučer iza 7 sati zaprimili dojavu posade jedrilice u charteru, imena Lucija Dream, o udaru jarbolom u most Mali Ždrelac. Nakon što je u MRCC Rijeka potvrđeno da nitko od 6 članova posade, svi državljani Republike Francuske, nisu ozljeđeni i da nema opasnosti od potonuća, iz MRCC Rijeka o događaju je obaviješten vlasnik, domaća charter tvrtka, kojoj je naloženo organizirati komercijalno spašavanje jedrilice, a na poziciju nezgode angažirani su službenici Lučke kapetanije Zadar, koji su osiguravali poziciju pomorske nezgode, odnosno, uspostavili su privremenu regulaciju pomorskoga prometa.

Nakon uklanjanja jedrilice od mosta, službenici LK Zadar pregledali su plovilo i nakon što su ustanovili da nisu nastupila strukturna oštećenja, jedrilici je odobrena daljnja samostalna plovidba te je ponovno upostavljen redovni pomorski promet ispod mosta Mali Ždrelac.