Nepoznati taksist danas je vjerojatno oborio rekord u cijeni prijevoza od Zračne luke do Zadra. On je vožnju trima djevojkama od Zemunika do Bulevara naplatio nevjerojatnih 900 kuna!

- Jutros su nam stigle djevojke iz Bugarske, koje su avionom sletjele iz Berlina na Zračnu luku Zadar. Nije im palo na pamet da bi ih netko tako mogao "oderati" i naplatiti im vožnju taksijem skoro kao povratnu kartu avionom, kaže nam vlasnik apartmana Josip Košta.

Inače, povratna karta Ryanairom koštala ih je 160 eura, odnosno oko 200 kuna više nego vožnja taksijem od "Zadra" do Zadra. U jednom smjeru!

- Nije im ishodovan račun i na žalost ne sjećaju se o kojoj se točno taksi službi radi, ali jednostavno ne možemo dopustiti da ovakvo pljačkanje gostiju prođe nezapaženo. Kontaktirali smo taksi službu koju inače kao koristimo, od kojih smo saznali da oni istu vožnju naplaćuju 130 kuna. Smatramo kako zbog interesa svih gostiju, ali i poštenih taksi službi ovakve situacije i bezobrazno pljačkanje gostiju ne bi trebalo proći nezapaženo, ogorčen je Košta.

Kaže kako je kao pomorac koristio taksi u brojnim državama i nikada nije doživio ništa ni približno ovim cijenama. U Americi je za 50 milja vožnje platio 70 dolara, a za ovu cijenu taksist bi morao dovesti cure najmanje od splitskog aerodroma do Zadra.

- To je pošast koja će nam rastjerati i ovo gostiju što nam dolazi, koji najčešće nisu velike platežne moći. Neka bude više poštenja pa će i nama biti bolje, poziva Košta, ne znajući da smo mi bitku s poštenjem i prizivom na savjest odavno izgubili... Ej, 900 kuna!