O ponašanju pojedinih taksi vozača, koji naplaćuju nerealne cijene turistima i time stvaraju negativan imidž Zadra kao destinacije, oglasio se i zadarski gradonačelnik Branko Dukić. On je na vijećnićko pitanje HDZ-ovca Tomislava Dražovića istaknuo kako je nažalost od ove godine uvedena liberalizacija tržišta.
 
- Grad je dugo i strpljivo radio da bi taj nered doveo u razumnu mjeru, no sada više ne možemo ništa. Te probleme imaju i Split i Dubrovnik, odnosno sva mjesta na obali. Sve te primjedbe treba dobro analizirati i uputiti Vladi da još jednom razmisli i korigira te stavke jer sada imamo jedan nered u prostoru s taksi službama, očitovao se gradonačelnik Zadra na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća.

Dražović je pak iznio uspješne primjere europskih gradova koji su tome stali na kraj.

- U budućnosti bi mogli slijediti primjer gradova koji su to riješili na efikasan način na način da su na najprometnijim punktovima u gradu postavili mjesto na kojem gosti pokupe vaučer s definiranom cijenom odredišta. S tim vaučerom ulaze u taksi koji ga po toj cijeni vozi do odredišta, primjerice za 20 eura od Zračne luke do Poluotoka... Time bi zaštitili naše goste, spriječili lošu reklamu i definirali cijene s taksistima koje bi i njima išle u prilog, poručio je Dražović ističući kako se nesmotreni potezi pojedinih taksista brzo šire društvenim mrežama. Turisti mogu biti najbolji promotori, ali i najgori kad im se vožnja od 15-ak kilometara naplati 150 eura, istaknuo je HDZ-ov vijećnik.