Službenici PU zadarske proveli su novo kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim Ninom Grdovićem, jednim od dvojice osumnjičenika za bombaški napad na sjedište PU zadarske.

Grdovića se sada sumnjiči za kazneno djelo prijetnje upućene voditelju Službe kriminalističke policije, 47-godišnjem Bori Mršiću, jučer ispred sudnice Općinskog suda u Zadru na kojem je u tijeku ponovljeno suđenje za eksplozivne napade na zgradu u Ulici bana Josipa Jelačića.

Prema informacijama iz PU zadarske, tijekom kriminalističkog istraživanje jučer je kod 57-godišnjaka pronađen neregistrirani revolver zbog čega mu ide i prekršajna prijava. Nakon noći provedene u postaji, Grdović je jutros uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU zadarske.

Podsjetimo, ranijom presudom Općinskog suda u Zadru on je oslobođen optužbe da je Sinišu Glavića nagovorio na bacanje eksplozivnih naprava na zgradu policije 5. prosinca 2017. i 16. travnja 2018. godine, dok je Glavić osuđen na dvije godine zatvora. Kasnije je tu nepravomoćnu presudu srušio drugostupanjski Županijski sud, a izricanje nove presude zakazano je za srijedu.