Dvanaestero virskih poduzetnika i jedan iz Vrsi doniralo je 75 tisuća kuna Odjelu pedijatrije Opće bolnice u Zadru, kojima su kupljeni noćni ormarići s policom za hranjenje te klima uređaji. Zahvalnice za velikodušnu donaciju uručene su im u ponedjeljak na maloj svečanosti na Odjelu pedijatrije, uz riječi zahvale u ime cijelog pedijatrijskog liječničkog tima i osoblja, kao i zadarske Opće bolnice.

- Ljeti smo preopterećeni zbog velikog broja turista u Zadru, dok zimi imamo pritisak u vrijeme sezonskih epidemija, a cijelo to vrijeme radili smo bez klima uređaja. Ponekad su uvjeti zaista bili teški, no zahvaljujući dobrim ljudima iz Vira i Vrsi taj problem više nemamo - kazala je prim. dr. sc. Sanja Delin, dr. med., voditeljica Odjela za pedijatriju.

Zahvale su virskim i vrškim poduzetnicima uputile još pomoćnica ravnatelja zadarske Opće bolnice za sestrinstvo Darija Katuša i glavna sestra Odjela za pedijatriju Marija Ljubičić, a sredstva su donirali Marin Begonja (poduzeće Branimir, Vir), Besima i Hamid Karabegović (Profil gradnja, Vir), Šime Maraš (Maraš, Vrsi), Edita i Izet Kapić (JDO Kapić, Vir), Vinko Radović (Plava iskra, Vir) i Zdravko Karas (Dial, Vir), dok su u vlastito ime sredstva osigurali Kristijan Prenkpalaj, Ivan Grdović, Emil i Lovre Vučetić te Julijana Begonja.