Nakon sudjelovanja na prosvjedu "Pravda za zadarskog policajca", županijski vijećnik Akcije mladih Marko Pupić Bakrač uputio je priopćenje za medije:

U aferi oko bivšeg zamjenika ravnatelja policije Josipa Ćelića postoje jasno razgraničene dvije strane. Pošteni policajac koji želi pravno uređenu, poštenu i pravednu Republiku Hrvatsku (tko god on da jest) te oni koji su zataškavali slučaj obijesne vožnje, progone i suspendiraju nevinog policajca, među kojima je ministar Božinović, a koji žele da Hrvatska bude i ostane nepotističko-klijentelistička balkanska krčma.

Policajac Josip Ćelić je u naseljenom mjestu gdje je ograničenje brzine 50 km/h vozio 165 km/h. Znači da je hotimično dovodio u opasnost zdravlje i živote ljudi na sličan način kao da je u naseljenom mjestu nasumično pucao iz vatrenog oružja. Nije suspendiran već i dalje radi u sustavu, a PU zadarska organizira lov na vještice, šalje ljude na detektor tražeći osobu koja je zataškavanje razotkrila javnosti. U svemu tome ministar Božinović kao da se najeo bunike bulazni gluposti uspoređujući državu i državne institucije sa tvrtkom!? Da li on stvarno smatra da su RH i MUP tvrtke u vlasništvu HDZ-a!? Da li misli kako u ovoj državi postoji neka nova HDZ-ova buržoazija koja je nedodirljiva, van svih Zakona!?