Odjel za komunalne poslove, kojem je od prije dvije i pol godine pridružena i zaštita okoliša, ima najviše zaposlenika u gradskoj upravi.

Uz 31 zaposlenog, čemu pridonose komunalni i prometni redari, u planu zapošljavanja su još dvije osobe. Nova radna mjesta otvaraju se za višeg stručnog suradnika II, navodi se u u planu zapošljavanja. Međutim, jedno radno mjesto nije definirano, dok je za drugo naznačeno kako će se ta osoba baviti samo zaštitom okoliša.

Uvjeti, potrebni za ta dva identična mjesta po statusu su posve različiti. Za jednog stručnog suradnika traži se pravo, ekonomija ili informacijske znanosti i komunikacijske znanosti. Ova posljednja diploma najbolje "kuri" u zadarskoj gradskoj upravi. Za drugo radno mjesto, na kojem će se referent baviti samo zaštitom okoliša, isključivo je potrebna diploma ekonomije.

Istodobno Odjel za graditeljstvo i dalje se bavi zaštitom i čistoćom zraka, dok se u Odjelu za komunalne poslove i zaštitu okoliša, ovaj drugi resor uglavnom se odnosi na onečišćenja okoliša otpadom. Pročelnik Robertino Dujela nam je rekao kako će se samo za jedno mjesto stručnog suradnika raspisati natječaj.