Na Narodnom se trgu u podne održala javna akcija pod nazivom "Za svijet po mjeri djevojčica" koju je zadarska udruga Antifjaka organizirala u suradnji s udrugama PaRiter iz Rijeke, Antifjaka iz Zadra, Stop nasilju iz Šibenika i Kul Pong iz Bjelovara. U akciji u Zadru sudjelovale su: Marija Jerončić, Lara Mandli, Karla Leščević i Ana Pavičić.

- Ovim događanjem obilježavamo zadnji dan Međunarodnih ljudskih prava te zadnji dan međunarodne kampanje "16 dana aktivizma" osnovane 1991. godine, u kojoj je do sada sudjelovalo više od 180 zemalja svijeta. Cilj je još jednom ukazati na sustavno nasilje nad ženama i na nedostatnost zakonskih praksi. Okupili smo se da bi pročitali poeziju, napisanih od strane različitih autorica, koja obrađuje nasilje nad ženama, ali i da bismo naglasili naše zahtjeve prema Vladi Republike Hrvatske i državnim institucijama kako bi se nasilje suzbilo i preveniralo. U proteklih godinu dana u Hrvatskoj smo svjedočile procesima otkrivanja nasilja nad ženama kao društvenog problema i trima uspješnim kampanjama koje su mobilizirale građanke i građane - #Prekinimošutnju, #Spasime i #Pravdazadjevojčice. Međutim, promjene koje su potrebne da bi se problem sustavno riješio nisu postignute, stoga nastavljamo s našim aktivnostima, rekla nam je jedna od aktivistica Marija Jerončić.

Zahtjevi udruge Antifjaka su akcijski plan za zaštitu ženskog zdravlja, nadzor nad kvalitetom zdravstvenih usluga, unaprjeđenje sustava zaštite pacijenata, odnosno bolja provedba Zakona o zaštiti prava pacijenata te proračunsko financiranje svih mjera prevencije, zaštite i sankcioniranja obiteljskog i seksualnog nasilja u skladu s preuzetim međunarodnim i zakonskim obvezama (uključujući SOS linije, savjetovališta, skloništa, specijalističke edukacije i uvođenje građanskog odgoja).

Također, traže se i usvajanje izmjena Kaznenog zakona, Zakona o suzbijanju nasilja u obitelji i Zakona o kaznenom postupku do kraja 2020. godine.

Akcija se danas u isto vrijeme provela u pet hrvatskih gradova: Bjelovaru, Rijeci, Šibenika, Zadru i Zagrebu.