Avantura života, poznata pod nazivom Highlander ultimativno je planinarsko iskustvo koje je prije tri godine započelo u Hrvatskoj, točnije na mitskoj planini Velebit. Od iduće godine Highlander priča, uz Hrvatsku, širi se na još dvije države - Srbiju i Bosnu i Hercegovinu.

Uz Highlander Blidinje Bosna i Hercegovina svi Gorštaci, i oni koji će to tek postati, moći će si priuštiti i pravo 'planinarsko ljetovanje' od 25. do 29. srpnja 2020. godine. Na ovoj avanturi života sudionici će proći najvišom planinom u središnjim Dinaridima kao i na cijelom SZ dinarskom pravcu sve do Soče - Čvrsnicom te planinom uz koju se vežu mnogobrojne legende iz prošlosti - Vran. Ruta koja vodi Nacionalnim parkom Blidinje provest će Gorštake kroz netaknutu prirodu te im pokazati svu skrivenu ljepotu ovoga kraja.

U rujnu, točnije od 12. do 17. rujna, Gorštaci će se po četvrti puta okupiti na velebitskoj avanturi života - HIGHLANDER Velebit Croatia - te proći Nacionalnim parkovima Sjevernim Velebitom i Paklenicom.

HIGHLANDER događaji posebno su iskustvo ispitivanja vlastitih granica, čovjekova vraćanja prirodi i poticaja na zdraviji život koje stvara trajna sjećanja na proživljene avanture života.