Erste banka donirala je danas Općoj bolnici Zadar simoblični ček od 200.000 kuna za nabavu novog ultrazvučnog uređaja. Uređaj je već stigao na Odjel kardiologije, a liječnicima će omogućiti kvalitetnije i točnije obavljanje dijagnostičkih pretraga na srcu.

S obzirom da se u Općoj bolnici Zadar obavi preko 5.000 ultrazvučnih pregleda srca, donacija će uvelike unaprijediti liječenje kardiovaskularnih pacijenata.

- Ultrazvuk koristimo u svakodnevnoj praksi. Do sada smo raspolagali s jednim uređajem, kojeg imamo na poliklinici, a novim aparatima olakšava se naš rad i omogućava kvalitetnija skrb će u praćenju strukturnih bolesti, funkcije srčanog mišića, greške u radu srca i sl., rekla je dr. Mira Stipčević, liječnica na Odjelu za kardiologiju.

Ravnatelju zadarske Opće bolnice, dr. Željku Čulini, donaciju je svečano uručio Šime Kevrić, direktor regije Sektora gospodarstva Erste banke.

- Ulaganje u zdravstvo jedan je od načina ulaganja u prosperitet društva. Želimo sudjelovati u boljem liječenju naših sugrađana, ali i u području sporta, kulture, rekao je Kevrić, podsjećajući kako je banka prošle godine podržala akciju Lige protiv Zadra „Protiv raka u dva koraka", kao i nabavku novog gastroskopa.

Na donaciji su zahvalili ravnatelj Čulina, zadarski župan Božidar Longin i šef Odjela za kardiologiju dr. Dražen Zekanović.

- Nema dobre kardiologije bez tehnologije, prošla su vremena kada nije bilo tako. Ovo je mali grad, svi se međusobno poznajemo i nije slučajno da se gospodarstvenici odazivaju pozivima. Ja se nadam još nekim donacijama i skorom ponovnom susretu, kada budemo slavili dolazak nove angiosale. Ja i dr. Jogen Patrk, koji vodi intenzivnu njegu, samo smo dio tima od 10 kardiologa koji su Zadarsku županiju doveli do mjesta s najnižom smrtnošću od kardiovaskularnih bolesti. Dobri smo zahvaljujući dobrim liječnicima, dobrim ljudima koji nam pomažu, ali i dobroj opremi, čija će kruna biti nova angiosala, rekao je dr. Zekanović.