Prizori koje smo jutros snimili u Ulici Franje Tuđmana zorno prikazuju odnos Hrvatskih cesta prema gradu Zadru.

Nakon što su u Ulici Nikole Šubića Zrinskog ostavili prometno rješenje kojem se smije cijela Hrvatska, sada ne mare ni za rokove na drugoj zadarskoj prometnici koja je zbog probijanja vodovodnih cijevi i nastalog vodoskoka također već bila u nacionalnim medijima.

I dok se velik dio Zadrana, nakon dva neradna dana, danas vratio na posao, za građevinare iz Sarađena "nema priše" unatoč probijenim rokovima. Tako je početni dio glavne zadarske transverzale i raskrižje s Murvičkom ulicom jutros zjapilo prazno. Na gradilištu su tek teški strojevi, ali bez građevinara koji bi ih pokrenuli. Postavlja se pitanje hoće li se oni držati najave o radu preko standardne građevinarske pauze ili ćemo ih ponovno vidjeti tek 6. siječnja.

Odgovor na to trebale bi dati Hrvatske ceste kao investitori radova, no oni nisu našli shodnim obavijestiti javnost niti nakon tjedan dana od probijanja prvog roka i rasprave na Gradskom vijeću. Među stanovnicima obližnjih zgrada pročulo se da bi radovi mogli završiti do Nove godine, no kako je krenulo, prije će to biti Kineska nova godina.