Isti dan kad je USKOK pokrenuo istragu protiv dvojice bivših šefova zadarske prometne policije Ivice Rumore i Luzarija Kulaša za kojih se sumnja da su zataškali prometni prekršaj Josipa Ćelića, RTL doznaje kako je bivši zamjenik ravnatelja policije pravomoćno oslobođen radi istoga unatoč vožnji od 166 km/h u naseljenom mjestu. Prekršajni sud u Zadru dao mu je to za pravo jer je "bio na tajnom zadatku". 

Tu činjenicu do sad nije spominjao, već je policija od početka utvrdila da je riječ o propustu kojeg ne mogu tolerirati, a sam Ćelić zbog prebrze vožnje na kraju je smijenjen.

- U postupku je utvrđeno da je okrivljenik vozilom upravljao u obavljanju službene zadaće otkrivanja predmeta pribavljenih počinjenjem kaznenog djela pri čemu je prekoračio ograničenje brzine u naselju. Stoga je sud primijenio odredbu čl. 150. Zakona o sigurnosti prometa na cestama koja propisuje da se u tim slučajevima ne primjenjuju odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje se odnose na ograničenja brzine", utvdio je sud.

Članak 150. na koji se sud poziva, odnosi se na vozila policije, vojske, SOA-e i carine, a ovo je privatni automobil Josipa Ćelića za koji je sam ravnatelj policije kazao da je bio izvan radnog vremena i da o tome ne zna ništa.

Sud ništa od toga očito nije provjeravao - presuda je pravomoćna postala prije četiri dana.