Mnogi su se pitali što je troje županijskih vijećnika - Dragu Čulinu, Kseniju Gregov i Mladena Meštrovića - navelo da krajem prošle godine prijeđu u 365 Stranku rada i solidarnosti Milana Bandića. Do tada raznorodna družina (Drago Čulina MODES, Ksenija Gregov MOST i Mladen Meštrović NHR) okupila se pod Bandićevim kišobranom zbog, naveli su tada, "istog svjetonazora".

Njihovi kolege iz oporbe nisu povjerovali priči, već su tvrdili da ih je svih troje Bandiću privukla "financijska injekcija". Oni su to demantirali, a napokon je prije nekoliko dana Čulina na Županijskoj skupštini dao razumno objašnjenje zašto su zapravo prešli u Bandićeve klupe.

- Nedavno smo mogli vidjeti prosvjede u Rimu i Švicarskoj, gdje je na tri jezika (naveo u originalu, pr.a.) bilo istaknuto - "5G ubija". Zagreb je donio propise poput Švicarske, u njemu i Istri je zaštita od elektromagnetnog zračenja najbolje propisana i zato sam pristupio u stranku Milana Bandića, objasnio je Čulina.

Navodno je postojala dvojba bi li se Čulina priklonio IDS-u, koji je također proveo ovakve mjere u Istri, ali su vijećnici ipak, više slučajnim odabirom, pristupili Bandiću.

- Neka se i u Zadarskoj županiji snizi razina zračenja kako bi se ljudi zaštitili. Od koronavirusa možemo pobjeći, od zračenja nećemo moći nigdje, rekao je Čulina, koji je na istoj sjednici najavio kako će podržati kandidatkinju HDZ-a Nevenku Marinović za predsjednicu Skupštine.

- Dižite ručice, je li to zbog 30.000 kuna, dobacio im je Ante Rubeša kad su podržali HDZ-ov prijedlog.

- Ti nisi ništa dobio? Onda se okreni i nemoj glasati, odgovorila mu je Gregov, nakon čega se nastavio potihi dijalog o medicinskim pitanjima.

- Političari zataškavaju kakva je 5G mreža, ukucajte Bruxelles i Rim i upišite 5G, pa ćete vidjeti da su instalacije blokirane nakon što su tisuće ptica i insekata uginule, prisnažio je treći bandićevac Mladen Meštrović.

Iz novinarskih klupa čulo se kako bi se i na Forumu u tom slučaju trebalo instalirati koji odašiljač, ne bi li se na takav način smanjila populacija galebova, golubova i komaraca u gradu.