Istraga nagradne igre i ostalih zbivanja na biogradskom radiju BnM, u vlasništvu gradske tvrtke Croata, rezultirala je jučer podnošenjem kaznene prijave protiv bivše direktorice Nikoline Kovačević koja je prenoćila u pritvoru.

Ne navodeći identitete počinitelja, iz Policijske uprave zadarske javljaju kako su policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta i korupcije, u suradnji s nadležnim Županijskim državnim odvjetništvom, proveli kriminalističko istraživanje nad dvoje hrvatskih državljana zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

U nastavku objavljujemo priopćenje iz policije:

Prema rezultatima kriminalističkog istraživanja sumnja se da je 34-godišnjakinja u svojstvu odgovorne osobe trgovačkog društva sa sjedištem na biogradskom području, na štetu svog društva, u razdoblju od ožujka do srpnja 2019. godine, s ciljem pribavljanja nepripadne imovinske koristi u iznosu od 70.000 kuna 55-godišnjakinji (op. a. majci svog partnera), organizirala provođenje nagradne igre bez odobrenja nadležnog tijela te je istu proglasila dobitnicom glavne nagrade.

Nadalje sumnjiči ju se da je u vremenskom periodu od srpnja 2018. do listopada 2019. protivno Ugovoru o radu te bez suglasnosti Skupštine Društva nalagala isplate uvećane plaće na koju nije imala pravo te je time svoje društvo oštetila za iznos od 57.654,20 kuna.

Isto tako sumnjiči se da je u razdoblju od lipnja 2018. do rujna 2019. godine s bankomata podizala gotovinu te je službenom karticom Društva plaćala razne osobne troškove na koji način je sebi pribavila nepripadnu imovinsku korist u iznosu od 85.000 kuna.

Ujedno se sumnja kako je ista, na poticaj 32-godišnjaka, odgovorne osobe društva sa sjedištem u Zadru, sa ciljem da njegovom društvu pribavi protupravnu imovinsku korist priznala uvećane račune za isporučenu informatičku opremu i usluge iako je znala da je vrijednost istih u stvarnosti bila puno manja te je time oštetila svoje društvo za iznos od 35.000 kuna.

U konačnici je utvrđeno kako je ista informatičku opremu koju je kupila na teret svog društva besplatno dala na korištenje 32-godišnjaku te je time oštetila svoje društvo za iznos od 11.000 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja 34-godišnjakinja je zbog sumnje da je počinila kazneno djelo Zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju uz kaznenu prijavu sinoć predana pritvorskom nadzorniku PU zadarske dok je protiv 32-godišnjaka nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Poticanja.

Visković: Istražni zatvor zamijenjen mjerama opreza

"Zbog velikog interesa javnosti za tijek kaznenog postupka protiv hrvatske državljanke stare 34 godine koja se tereti zbog kaznenih djela zloporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. Kaznenog zakona, obavještavam Vas kako su joj umjesto predloženog istražnog zatvora zbog utjecaja na svjedoke, izrečene mjere opreza propisane čl. 98. st. 2. toč. 4. i 5 . ZKP/08 (zabrana približavanja, kontaktiranja i uspostavljanja veze sa svjedocima).", izvijestio je danas nakon 15 sati sudac Hrvoje Visković.