Zbog epidemije koronavirusa od ovog je tjedna uvedena posebna organizacija rada u ljekarnama.

- Sve ljekarne rade u dva tima kako se farmaceuti ne bi međusobno zarazili. Svaki dan se sve ljekarne, nakon radnog vremena čiste i dezinficiraju kako bi se spriječilo širenje zaraze, rekao je ravnatelj Ljekarni Zadar Božo Čolak.

Čolak je na današnju konferencijz Stožera stigao i kako bi istaknuo da napokon na policama imaju najtraženiju robu - maskice i antiseptike.

- Ovih dana smo počeli dobivati malo antiseptika, tako da ih puštamo u prodaju. Danas očekujemo da ćemo imati i maskica, pa ćemo i njih lagano puštati u prodaju, s tim da će ona biti ograničena. Ograničena će biti i prodaja lijekova koji su najinteresantniji - lekadoli, paracetamoli i slično. Građani će moći kupiti samo jednu kutiju, kazao je Čolak.

Prije ulaska u ljekarne svi kupci dužni su pokazati svoju zdravstvenu iskaznicu kako bi se moglo provjeriti jesu li im određene mjere samoizolacije. Prema riječima ravnatelja Čolaka, takvih je nesavjesnih građana u Zadru vrlo malo.

- Bilo je svega par slučajeva ljudi koji su pod mjerama samoizolacije došli po lijekove, a jedna je dojava bila lažna. Naime, u ljekarnu je ušao jedan čovjek kojem je mjera samoizolacije završila, ali se to u sustavu nije osvježilo. Mogu reći da su građani disciplinirani, poručio je Čolak.