Ante Gotovina mlađi, sin generala Ante Gotovine, trenutno se nalazi u Singapuru na razmjeni studenata i za blog koji je objavila Zagrebačka škola ekonomije i managmenta opisao je kako se ta zemlja nosi s epidemijom koronavirusa, piše Index.

Gotovinin sin je student četvrte godine Zagrebačke škole ekonomije i managementa i od početka siječnja je u Singapuru, a zbog otkazanih letova u Hrvatsku se neće vratiti do kraja srpnja.

- Singapurska vlada je poduzela ozbiljne mjere sprječavanje širenja zaraze i zaštite svog stanovništva i poduzete mjere pokazale su se učinkovitima, u Singapuru COVID-19 nema slobodnu transmisiju, svi slučajevi su uvezeni, svaki slučaj se istražuje. Osigurali su povratak kući i karantenu svojim građanima koji su bilo poslovno ili zbog studija boravili u Kini. Javni prostor se redovito dezinficira, mjerenje temperature na ulasku na javna mjesta uobičajena je procedura. Mi studenti dva puta dnevno, ujutro i uvečer, mjerimo temperaturu i očitanu vrijednost šaljemo mailom na upravu, piše mlađi Gotovina na blogu.

Fakulteti i škole nastavili su s radom, nema otkazivanja nastave, paralelno se za studente kao mogućnost uspostavlja i online nastava. 

- Kao NTU student u Singapuru osjećam se relativno sigurno i ne vidim potrebu prekidanja semestra kao neki od mojih kolega. Procedura mjerenja temperature postala mi je navika, dodao je.

Mjere u Singapuru usporedio je s onima koje su izdale i hrvatske vlasti.

- Pristup Vlade Singapura u borbi protiv Covid-19 sličan je pristupu naše Vlade - otvoreno i jasno informiranje, mjere u skladu sa potrebama. Vlada Singapura prošli tjedan je u suradnji sa IT stručnjacima razvila aplikaciju Trace Together za lakšu kontrolu kršenja samoizolacije i što je važno: mogućnost naknadnog utvrđivanja svih bliskih kontakata unutar 2 metra, nakon što se nekome potvrdi Covid-19, zaključio je.