Diplomirana inženjerka građevine Marijeta Kalanj Jelavić prelazi iz gradske uprave u Lučku upravu Zadar.

Ona je izabrana i potvrđena od strane Upravnog vijeća za pomoćnicu ravnatelja za infrastrukturni razvoj. Ravnatelj LUZ-a Robert Škifić ima dvoje pomoćnika za infrastrukturni razvoj. Uz novijeg Andriju Šarića, dipl. inž. građevine, to je do veljače punih 10 godina bio dipl. inž. Igor Pukec koji se vratio u Zagreb. Zbog toga je Lučka uprava Zadar objavila natječaj na kojem je, prema neslužbenim informacijama, bilo troje kandidata.

Izabrana Marijeta Kalanj Jelavić napušta Odjel za graditeljstvo i prostorno uređenje u kojem je bila voditeljica odsjeka za prostorno planiranje. Pod njenim vodstvom lani su usvojene 4. izmjene Prostornog plana Grada Zadra. Prije tog posla radila je na izdavanju građevinskih dozvola. Najveća referenca za novi posao joj je bila to što je radila u firmi koja je gradila marinu u Sutomišćici na otoku Ugljanu.

U gradskoj upravi, gdje su i na posljednjem natječaju jedva došli do jednog jedinog kandidata koji je bio diplomirani inženjer građevine, teško će moći nadomjestiti odlazak Marijete Kalanj Jelavić. Ona dobiva bolju radnu poziciju i naravno veću plaću uz odgovornost na provođenju projekata Lučke uprave kojoj predstoji gradnja ribarske luke te hotela u Gaženici.