Dok se još čeka pravosudni epilog slučaja silovanja 15-godišnjakinje iz okolice Zadra, DORH je završio istragu povezanu sa samim događajem koji je u listopadu prošle godine na noge digao cijelu Hrvatsku.

Početkom tjedna podignuta je optužnica protiv Ivice Marijačića, urednika i vlasnika Hrvatskog tjednika koji je 24. listopada šokirao javnost naslovnicom „Šokantna istina - Slučaj silovanja kod Zadra je izmišljen jer u spisu ne postoji ni jedan dokaz da je bilo individualnog ili skupnog silovanja - sve priložene snimke i psihogram dokazuju da je riječ o dragovoljnom maloljetničkom seksu". U istom su tekstu objavljene fotografije maloljetnice u kupaćem kostimu, a lice joj je kamuflirano.

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru priopćilo je kako je, nakon provedenog istraživanja, 4. svibnja podiglo optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1958.) zbog počinjenja kaznenog djela protiv braka, obitelji i djece povredom privatnosti djeteta, opisano i kažnjivo po čl. 178. st. 3. u vezi st. 2. i 1. Kaznenog zakona kojim je za počinjenje ovog djela predviđeno do tri godine zatvora.

Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je 23. listopada 2019., a potom i 24. listopada 2019. u Zadru, najprije putem društvene mreže Facebook, a potom i u jednom tjedniku objavio fotografije djeteta (žrtve) i na taj način učinio ih dostupnim većem broju osoba, što je kod žrtve izazvalo uznemirenost i ugroženost.