Na naše traženje načelnik Općine Bibinje Bruno Bugarija očitovao se na problem kojeg je u medijima iznijela Nezavisna lista "Bibinje isprid svih". Oporbeni vijećnici zatražili su od komunalnih službi sanaciju zapuštenih objekata uz željeznicu, koji predstavljaju mogući izvor zaraze, navodeći kako su ovo pitanje već nekoliko puta postavili na sjednicama Općinskog vijeća, no ništa se po tom pitanju nije napravilo.

Bugarija pak tvrdi kako Općina kontinuirano provodi akcije čišćenja okoliša zajedno s komunalnom tvrtkom Bibinjac d.o.o., ali problem je u pojedincima koji pokazuju nepoštivanje prema okolišu.

- Ilegalni deponiji problem su gotovo svake Općine. Imamo problematično ponašanje nekih stanovnika, iako smo uveli i besplatno reciklažno dvorište, neki ne žele poštovati procedure i traže svoj način zbrinjavanja otpada, poručio je Bugarija.

U svom odgovoru na naš upit naznačio je što je sve po pitanju zaštite okoliša učinjeno proteklih godina.

- U posljednje tri godine mnogo smo uložili u zaštitu okoliša i smanjivanje otpada na našem području. Napominjemo kako smo među prvima u Županiji napravili reciklažno dvorište, koje je svim našim mještanima besplatno, proveli smo i provodimo edukacije o važnosti recikliranja, besplatno smo podijelili vrećice za odvajanje otpada. Mnogo je učinjeno, ali smatramo da prvenstveno edukacijom stanovništva ovakve stvari će postati prošlost, stoga ćemo još mnogo toga učiniti kako bi spriječili ovakvo ponašanje neodgovornih osoba. I ovim putem koristim priliku da apeliram na sve stanovnike da se ponašaju odgovorno i koriste reciklažno dvorište prilikom zbrinjavanja otpada. Također, za sve usluge mogu se obratiti našoj komunalnoj tvrtki Bibinjac, istaknuo je načelnik Bibinja.