Prema Odluci o dodjeli financijske potpore i Odluci o dodjeli OLS licence, za program Erasmus+ - Ključna aktivnost 1 za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja, Agencija za mobilnost i projekte Europske unije prihvatila je projektni prijedlog Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića "Tradicionalna zanimanja u suvremenom okruženju: struka bez muka".

Vrijednost projekta iznosi 33.506 eura, a obuhvaća mobilnost 15 učenika (šest mesara, šest vrtlara, troje pekara) i jedne osobe u pratnji (nastavnik struke) odlaskom u Frankfurt na Majni. Oni će kod tamošnjih obrtnika koji su uključeni u program obavljati praktični rad i tako se upoznati s načinom rada u jednoj od najrazvijenijih europskih država. Mobilnost učenika organizira Hrvatski gospodarski savez u Njemačkoj, u trajanju od dva tjedna, u realizaciji za razdoblje ožujak/travanj 2021.

- Ovo je prvi projekt naše škole u kojem sudjeluju trogodišnja zanimanja pekar, mesar i vrtlar, što nas osobito raduje jer je ujedno i riječ o deficitarnim zanimanjima kojih nedostaje na tržištu rada. Ovim projektom će se učenicima navedenih smjerova omogućiti iskustvo obavljanja stručne prakse u inozemstvu, poboljšanja njihovih stručnih vještina i doživljaj upoznavanja nove zemlje i kulturnih običaja. Isto tako, nadamo se kako ćemo ovakvim i sličnim aktivnostima poboljšati upis novih učenika za tradicionalna zanimanja u našoj školi, poručuju iz škole.