Zadarski brodar G&V Line Iadera drugu sezonu za redom povezat će Zadar i Rijeku.

- Unatoč nikad neizvjesnijoj turističkoj sezoni uslijed epidemije koronavirusa te izazovima i riziku koje donosi poslovanje u ovakvim uvjetima, nismo odustali od naše sezonske linije već smo samo početak plovidbe pomakli s lipnja na srpanj, objašnjava direktor Dražen Montana te dodaje: "Mi ćemo ploviti i ovog ljeta te tako dati svoj obol turističkoj ponudi naše obale i otoka."

Analizirajući rezultate i uvažavajući prijedloge putnika, ova brzobrodska putnička linija doživjela je neke izmjene, pa će tako ovog ljeta ploviti drugačijom rutom i umjesto u Novalju na Pagu pristajati na otok Silbu.

Iz tvrtke G&V Line Iadera ističu kako će liniju održavati najnoviji katamaran u floti G&V Line Iadere, „Antonija", koji može primiti veći broj putnika, njih 200. U srpnju i kolovozu plovit će se 4 puta tjedno (utorkom, petkom, subotom i nedjeljom), a u rujnu 3 puta tjedno (utorkom, petkom i nedjeljom) u oba smjera. Brod će polaziti iz Rijeke ujutro u 08:15 sati, zatim pristati na otok Krk (u centar grada Krka), na Rab (u trajektnu luku Lopar) i na otok Silbu, a predviđeni dolazak u Zadar je u 12:25 sati. Istog dana brod se u popodnevnim satima istom rutom vraća iz Zadra prema Rijeci, što daje mogućnost jednodnevnog izleta na neki od otoka ili do Zadra. Osim broda, rute i dodatnih usluga, linija je izmijenjena i u pogledu cijena koje su ove godine skuplje, pa tako karta do Rijeke košta 240 kuna, što je za 50 kuna više nego lani.

Prva plovidba održat će se u petak, 3. srpnja, s polaskom iz Rijeke u 8:15 sati, a posljednja u utorak, 29. rujna. Red plovidbe, cjenik i svi detalji nalaze se na web stranici https://gv-zadar.hr/, a kupnja karte moguća je već sada online, također putem web stranice.