Volonterski centar Zadar poziva vas na okrugli stol „Integracija izbjeglica - nove prilike za učenje" koji će se održati 18. lipnja s početkom u 11 sati u prostorijama COIN Zadar (Put Murvice 16, Zadar).

Okrugli stol se održava u sklopu projekta „Izgradnja društva dobrodošlice", koji Udruga „MI" - Split provodi uz financijsku podršku i suradnju s Agencijom UN-a za izbjeglice u RH - UNHCR Hrvatska. Glavni cilj projekta je doprinijeti stvaranju uvjeta za kvalitetnu integraciju izbjeglica.

Suorganizator događanja u Zadru je Udruga socijalnih radnika - Volonterski centar Zadar.
Program skupa namijenjen je institucijama, organizacijama i ostalim dionicima uključenima ili zainteresiranima za provedbu nacionalnih politika za izbjeglice i integraciju. Na događanju će sudjelovati predstavnica akademske zajednice društveno-humanističkih usmjerenja Sveučilišta u Splitu izv.prof.dr.sc. Marita Brčić Kuljiš.

Događanje se organizira u sklopu „Tjedna izbjeglicama", kampanje obilježavanja Svjetskog dana izbjeglica, 20 lipnja.

- Molimo sve zainteresirane da sudjelovanje potvrde prijavom putem elektronske pošte na adresu organizatora ([email protected]). Za sve dodatne informacije, kontaktirajte nas na 021/329-133 (Tijana Tešija), pozivaju organizatori.

U nastavku možete pronaći plan rada:

10:30 - 11:00 Registracija, izjave za medije
11:00 - 11:30 Uvodna izlaganja: Josip Vidov, Udruga socijalnih radnika, Volonterski cntar - Zadar i Nives Ivelja, Udruga „MI"- Split
11:30 -12:00  Integracija iz različitih kuteva - zbornik radova - pregled sadržaja i izvora
12:00 - 12:30 Izlaganje: „Legalna prava ilegalnih migranata" - Izv.prof.dr.sc. Marita Brčić Kuljiš, Sveučilište u Splitu, Odsjek za filozofiju
12:30 - 13:00 Rasprava
13:00 Osvježenje