Gradski vrtići Radost i Sunce objavili su rezultate upisa djece u pedagošku godinu 2020./2021. Prema zajedničkoj bodovnoj listi, u gradske vrtiće upisat će se 271 dijete, neupisano ih je ostalo 223, dok ih 61 nema uvjete za upis u vrtić. Najčešće se radi o djeci čiji roditelji nisu zadovoljili uvjete poput prebivališta na području Grada Zadra i sl.

Izravan upis na temelju kriterija - djeca zaposlenih roditelja u godini prije polaska u školu, djeca invalida Domovinskog rata i iz udomiteljskih obitelji, ostvarilo je 24 prijavljenih, veći broj ostvario je maksimalnih 100 bodova, dok su se posljednji upisivali s 93 boda.

Roditeljima - starateljima djece koja nisu primljena nudi se mogućnost upisa u popodnevni 5-satni program (od 16 do 21 sat). Ovisno o broju djece odredit će se područni objekt odnosno objekti u koje će djeca biti raspoređena. Također, za one koji imaju uvjete a nisu upisani zahtjevi će se razmatrati tijekom pedagoške godine kada se steknu uvjeti za njihov upis. Također, dio djece s liste moći će se upisati u slobodna mjesta u vrtićima kojima su osnivači privatne osobe, ali imaju ugovor s gradom o sufinanciranju, pa je cijena boravka jednaka onoj u gradskim vrtićima. Konačan broj neupisane djece znat će se tek po dovršetku upisa.

Roditelji - staratelji djece koja su primljena u programe dječjih vrtića i jaslica obvezni su u razdoblju od 17. 8.do 21. 8. javiti se u upravu te potpisati Ugovor. Polaznici predškole bit će obaviješteni u rujnu u koji područni objekt su primljeni.

Ovog ljeta dežurni i Vruljica i Grigor Vitez
Od sutra vrtići prelaze na ljetno radno vrijeme. Umjesto jednog dežurnog vrtića po ustanovi, kako je to bilo uobičajeno prošlih godina, ove će godine zbog epidemioloških uvjeta ljeti biti otvorena dva vrtića - Vruljica i Grigor Vitez. PO Vruljica primat će djecu iz Vruljice, Bokanjca, Galeba, Jadrana i Višnjika II, a Grigor Vitez primat će djecu iz Grigora Viteza, Voštarnice, Višnjika i Bilog Briga. Bude li smanjen interes roditelja, svi će se prebaciti u jedan vrtić.