Stariji bračni par iz Zadra neugodno je bio iznenađen kada su jutros došao na svoj posjed u Baindubu s kojeg su im ukrali kameni stol star 200-njak godina.

- To je naša starina. Kada smo ga donijeli iz stare kuće trebalo ga je njih petorica nositi, kazala nam je ogorčena gospođa Iva, tužna zbog tog čina kao i njezin suprug.

Nije to prvi slučaj krađe kojeg su doživjeli na svom poljoprivrednom posjedu. Prije koju godinu netko je ukrao kamenu krunu s bunara. Prijavili su to policijii, ali uzalud. Zbog toga sada nisu ni zvali policiju, nego su nama oglasili krađu u nadi da bi preko javne objave mogli doći do svog stola. Supružnici Babin trude se i muče uzgajajući vrt, masline, voće i cvijeće na svojoj djedovini. Plodove svojih ruku vole podijeliti s prijateljima i poznanicima, a nakon rada blagovati na svom stolu bez kojeg su ostali. Osim upotrebne, za njih taj stol ima emocionalnu i obiteljsku vrijednost.

Ostalo je prazno postolje, a odnesen je kameni stol

Neka to znaju oni koji su ga ukrali ili oni koji su to vidjeli ili će vidjeti. Vratite kameni stol na mjesto koje je ostalo prazno, molimo u ime njegovih vlasnika.