Zadarski župan Božidar Longin, koji se prije dva dana vratio na posao nakon 14-dnevne samoizolacije, na današnjoj primopredaji trajekta Ugljan u luci Gaženica osvrnuo se na situaciju oko Adria Toura u Zadru koji je zbog pojave koronavirusa bio pod metom kritika i od strane svjetske javnosti.

- Sezona je pred nama i svakako ćemo s ovim trajektom imati mogućnost našim turistima pružiti kvalitetniju uslugu prometovanja, pogotovo u ovim uvjetima. Osvrnuo bih se na natpise koji su dugo kružili oko Zadra, a nisu mu pogodovali. Zaista nema panike, zaraženo je samo dvoje Zadrana vezanih na turnir, dijete i vozač, dok su ostali uvezeni. Nema potrebe stvarati takvu famu oko Zadra, poručio je Longin.

Od teniskog turnira na Višnjiku prošlo je kritično razdoblje od dva tjedna, a od Covida-19 oboljelo je tek šest osoba koji su s njim povezani. Većina dosad uzetih uzoraka je od osoba koje su odlučile platiti uslugu testiranja, a iz Stožera civilne zaštite Zadarske županije već nam tjedan dana ne odgovaraju koliko je testova provedeno besplatno.