Pripadnici prometne policije mladeži, popularni "bobiji u bijelom" za koje su nedavno Grad Zadar i MUP raspisali natječaj kojim su primali njih 15, nakon jučerašnjeg su uvođenja u posao, danas započeli s radom. 

Razgovarali smo s dvojicom mladih bobija, 16-godišnjakom i 17-godišnjakom, koji su po velikim ljetnim vrućinama odgovorni za jedno od najprometnijih i zahtjevnijih raskrižja u Gradu - onom Franje Tuđmana i Puta Stanova. Jedina olakotna okolnost kod ovih vrijednih mladića je to što je jedan od njih prošle sezone već obavljao ovaj posao - pa već zna kako i što raditi, a drugi od njega naučiti.

- Ove je godine lakše jer nema velike gužve u prometu pa je lakše raditi. Vrućina je ista, nije lako biti na asfaltu, rekao nam je ovaj mladić.

Zadarska bijela mladež ove će godine za mjesečnu naknadu u iznosu od 3000 kuna djelovati na gradskom mostu, raskrižju ulica bana Josipa Jelačića, Josipa Jurja Strossmayera i Stjepana Radića ("Mala pošta") te na raskrižju Puta Stanova i ulice Franje Tuđmana.