Iako je Muraj veliko gradilište koje se proširio i na ulicu Ivana Brčića (uz Carinu), dio buduće šetnice je otvoren i to za aute.

Radi se o gostima hotela Bastion koji će se kao i prije moći parkirati na Muraju na koji imaju pristup s malog odvojka, također parkinga uz Trg tri bunara.

I taj povijesni lokalitet do daljnjeg će biti parkiralište. Pročelnik Šime Erlić nam je potvrdio kako je dopušteno parkiranje za goste hotela na tek uređenom dijelu kamene šetnice( između dvije zone gradilišta, op.a). Taj dio Muraja imat će posebnu regulaciju prometa, a kako će ona izgledati znat će se nakon završetak tog EU projekta. Stupići će biti postavljeni na dijelu kod zgrade Arsenala, najavio je pročelnik Odjela za EU fondove koji je nositelj projekta pretvaranja bedema u šetnicu.

Zbog radova koji su počeli prošle jeseni, The Garden, koji se nalazi u najmu gradskog prostora na bedemu, ovog ljeta neće otvoriti. Zbog radova, ali i situacije s korona epidemijom, vlasnici Gardena odlučili su kako im se otvaranje ne isplati, te će preskočiti  varljivu turističku sezonu sa sivim prognozama.