SDP-ova vijećnica Danijela Vukoša prije osam mjeseci dokumentirala je i tražila od pročelnika Dujele u ime građana, odnosno stanara zgrade u Ulici Ante Starčevića 23, da se uklone olupine i neregistrirana auta koja se godinama gomilaju u tom natkrivenom dijelu uz zgradu izgrađenu 1988. godine, s dvorištem kojeg nazivaju "Bronx".

- Jednoglasno smo krajem prošle godine podržali odluku o uklanjanju napuštenih vozila. Dujela je odlučno najavio kako će grad očistiti od njih, od toga je prošlo 8 mjeseci, a olupina u našem gradu je sve više. I sama sam poslala dopis s fotografijama vozila u garaži u Ulici Ante Starčevića 23, a danas ih je tamo ne manje, nego sve više. Takva vozila su ruglo grada, a uz to zauzimaju parkirna mjesta. Zanima me koliko ste u ovih mjeseci uklonili takvih vozila i naplatili kazni, te što vas zapravo sprječava da grad ne liči na odlagalište otpada?, pitala je Vukoša.

Pročelnik Dujela spremno je odgovorio kako je do danas uklonjeno stotinu vozila koja su deponirana na odlagalište Diklo.

- Za konkretan upit riječ je o privatnoj površini na kojoj ne možemo djelovati. Suvlasnike smo upozoravali i prosljeđivali dopise građana, birokratski je objasnio Dujela zašto je odustao od odvoza neregistriranih vozila od kojih su se neka već pretvorila u olupine.

Iako su komunalni redari od tamo već odvozili neregistrirane aute i stavljali do nedavno obavijesti, a sam pročelnik je poslao i pauk vozilo te je dodatno tražio da ih prije toga izvuče s vučom, došlo je do neočekivanog obrata.

Pročelnik Dujela je odjednom počeo govoriti kako je to privatno parkiralište. Kada smo mu poslali izvadak iz zemljišnika na kojem jasno piše da je to društveno vlasništvo, Dujela koji u svom odjelu ima pravnicu, tražio je očitovanje Odjela za gospodarenje gradskom imovinom. I gle čuda, pročelnik Tomislav Korona mu je potvrdio da je to privatno vlasništvo, rekao nam je Dujela prošlog tjedna.

Dakle, nije javna površina koja, kako smo "docirali" pročelniku Dujeli, ne postoji kao zakonska forma vlasništva. Ali pretvoriti društveno u privatno vlasništvo, malo je preveliko obmanjivanje građana i izigravanje sudskog dokumenta: