Odlukom suca istrage iza rešetaka završio je 48-godišnji vlasnik stana u kojem je prošlu srijedu preminuo 40-godišnjak iz Zatona.

Više detalja o slučaju objavio je Županijsko državno odvjetništvo koje je jučer priopćilo kako je 17. srpnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv 48-godišnjaka i dvije žene u dobi od 44 i 34 godine.

Prema izvještaju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je prvookrivljenik dao drugoj osobi da troši drogu i stavio drugome na raspolaganje prostor radi njenog trošenja čime da je prouzročio smrt osobe kojoj je dao opojnu drogu, a da su drugookrivljenica i trećeokrivljenica omogućile drugome na drugi način trošenje tvari koja je propisom proglašena drogom.

Prvookrivljenik je, osnovano se sumnja, 15. srpnja u svome stanu u Zadru, nakon što je primio telefonski poziv drugookrivljenice i trećeokrivljenice da bi došle, zajedno sa oštećenikom, u prvookrivljenikov stan radi konzumacije droge kokain i alkoholnih pića, pristao na to te ih pustio u stan u kojem je potom na stol stavio drogu kokain koju su konzumirali drugookrivljenica i trećeokrivljenica te oštećenik, a prvookrivljenik je zajedno s njima konzumirao alkoholna pića nakon čega je u jednom trenutku oštećenik pao u komu te nešto kasnije istog dana, unatoč pruženoj liječničkoj pomoći, preminuo uslijed predoziranja.

Protiv prvookrivljenika je određen istražni zatvor, izvijestio je DORH.