Iza učenika i profesora je jedna, po svemu sudeći,  najizazovnija školska godina. Gimnazijalci Jurja Barakovića uspješno su prebrodili i online nastavu, kojom su i zaključili ovu nastavnu godinu. Po riječima koordinatorice, prof. Ivane Radović, provedba ispita državne mature ove je godine bila zahtjevnija utoliko što je zbog nastale epidemiološke situacije bilo potrebno angažirati znatno veći broj nastavnika te više ispitnih prostorija.

Učenik 4a razreda Filip Miočić, nakon zapaženih uspjeha na državnim natjecanjima iz Kemije, našao se među najuspješnijima riješivši ispit iz više razine matematike sa 100% točnošću. U odabiru studija, po izboru naših maturanata i dalje prednjače Fakultet elektrotehnike i računarstva te Pravo, ali ima i onih koji su koji će svoje školovanje nastaviti u nekim drugim državama. Tako će Luka Nešović studirati glumu, a Zara Ružić kriminalističku psihologiju u Londonu,  a Lana Colić medicinu u Pragu. 

- Posebno smo ponosni i na činjenicu što se naša Gimnazija ove godine, po službenim podacima Ministarstva znanosti i obrazovanja, našla u 20 najpoželjnijih Gimnazija u Hrvatskoj, ističu iz Gimnazije.