I dok je pročelnik za EU fondove Šime Erlić slikovito rečeno u Lici, na putu za Zagreb gdje čeka imenovanje za državnog tajnika, poznato je kako će njegovo mjesto preuzeti Ante Ćurković.

Dosadašnjeg Erlićevog pomoćnika gradonačelnik Branko Dukić potvrdit će za vršitelja dužnosti pročelnika. Erlić postaje dužnosnik pa će njegovo radno mjesto u gradskoj upravi biti zamrznuto.

Ante Ćurković je idealan izbor za vođenje Odjela koji je perjanica gradske uprave: ne samo zato što donosi najviše novca kroz EU projekte, nego stoga što je to ekipa mladih, obrazovanih i poduzetnih ljudi koji rade svoj posao.

Za Odjel, koji je iz prizemlja preseljen u potkrovlje Gradske vijećnice, ne postoji radno vrijeme. Tako je bilo s pročelnikom Erlićem, a takav je i Ćurković koji je s njim u tandemu od samog početka. Iako politolog po struci, Ante Ćurković je u pripremi i vođenju EU projekta naučio sve o javnoj nabavi, financijama, kao i vođenju gradilišta. Upoznat je s povijesti zadarske baštine, ali uz promišljanje njezine budućnosti u općem interesu građana.

Ante Ćurković je bio Erlićev prijedlog kojeg je Dukić uvažio, a kada će postati v.d. pročelnik ovisit će o tome kad će se Erlić privremeno preseliti u Ministarstvo regionalanog razvoja i EU fondova. S novim državnim tajnikom Erlićem, Ćurković će nastaviti surađivati još i više, ali na daljinu.

Erlić i Ćurković u poslu koji se odvija i na gradilištu: