Specijalna bolnica Biograd odnedavno ima novog ravnatelja Matu Kutlešu. Po struci je Kutleša diplomirani pravnik dok je njegov prethodnik Andrija Marcelić diplomirani ekonomist.

Primopredaja između novog i starog ravnatelja je izvršena.

 - Stanje financija bolnica jako je loše. Ne možemo ga popraviti u ovoj godini kada bolnica zbog epidemioloških uvjeta posluje s trećinom kapaciteta zdravstveno - terapijskih, kazao nam je ravnatelj biogradske bolnice. U kratkom telefonskom razgovoru Kutleša je pokazao da se brzo uputio u bolnički ustroj.

Preuzeo je jedan osjetljivi sustav u najgore vrijeme. 

- Pozvali smo epidemiološku službu da provjeri provodimo li ispravno epidemiološke mjere, odgovorno će novi ravnatelj. Za razliku od njegovog prethodnika koji se nije osjećao nimalo odgovornim nakon što je šef epidemiološke službe dr. Alan Medić jasno kazao kako su se u toj zdravstvenoj ustanovi loše provodile epidemiološke mjere.

Biogradska bolnica u prvom valu bila je isključivi izvor zaraze koranavirusom na zadarskom području.

Bivši ravnatelj Marcelić uživao je potporu predsjednika UV Ivana Kneza sve do...?

Marcelić je za nagradu dobio radno mjesto voditelja Odjela za platni promet i analitiku, prema sistematizaciji koja je izmijenjena uz suglasnost Upravnog vijeća. Tko mu je potpisao novi ugovor? Ravnatelj Kutleša ne želi provjeravati kakav ugovor ima Marcelić dok se on ne vrati s godišnjeg odmora. Nadamo se da na njega nije otišao s jednim od dva službena vozila za čije je korištenje jedini objavljen Pravilnik, donesen 18. lipnja ove godine, kada se odavno već znalo da Marcelić neće biti ravnatelj bolnice. Koga li će čekati vruća jesen?

Zbog godišnjih odmora, novi ravnatelj nije uspio ni upoznati sve djelatnike. Biogradska bolnica ima 230 zaposlenih. A neke koje je već upoznao, zbog nošenja maske nije im uspio zapamtiti fizionomiju, pa se s nekima ponovno upoznavao, ispričao nam je Kutleša.

Hoće li ili neće birati nove suradnike, svoj tim na koji ravnatelj ima pravo, također je pitanje na koje Kutleša nema još odgovor. Vidjet će odgovaraju li mu aktualna zamjenica dr. Ina Marušić i pomoćnica za sestrinstvo Radojka Birkić koja nam je svojedobno i sama rekla kako ona nije bila izbor bivšeg ravnatelja.