Općinsko državno odvjetništvo odlučit će po izvještaju iz Policijske uprave zadarske je li se radi o kaznenom djelu prijetnje mladoj liječnica upućenoj od strane vozača Hitne pomoći. Informacija je koju smo dobili preko zamjenice glasnogovornice Sonje Šimurine o događaju koji se zbio 27. srpnja, kada je 31-godišnjakinja došla u zadarsku policiju prijaviti prijetnju kolege iz Zavoda za hitnu medicinu.

Iako je liječnica o svemu obavijestila u emailu ravnatelja Ivicu Erlića, nakon skoro tri tjedna nije dobila povratnu informaciju. "Kako može obavljati svoj posao u situaciji kad vozač zna da mu se neće ništa dogoditi ako ju u bilo kojem trenutku udar, dobili smo uz informaciju i pitanje zabrinutosti na adresu našeg portala.

Informaciju smo proslijedili ravnatelju te županijske ustanove, Ivici Erliću koji nam je u brzom odgovoru rekao kako ga glavni tehničar Zavoda o tome nije obavijestio a čim dozna o čemu se radi, izvjestit će javnost.
Što je najavio to je i uradio. Prenosimo u cijelosti očitovanje ravnatelja Erlića:

"Dopis ili prigovor koji ste dobili od liječnice je bio predmet policijskog postupanja jer je ista prijavila prijetnju policijskim djelatnicima, no nakon obrade i razgovora sa svim svjedocima prijava je odbačena kao neutemeljena.

S druge strane postoji i tijelo unutar Ustanove „povjerenstvo za zaštitu dostojanstva" kojemu radnici mogu prijaviti bilo kakav oblik prijetnji, uznemiravanja ili slično, a ni s te instance nisam dobio nikakav naputak nit stav da se netko ogriješio po navedenom.
Nažalost ovo nije prvi puta, već i prije mog mandata, da se navedena liječnica spori i dolazi u sukobe sa svojim kolegama sto u bilo čijem slučaju bi stavilo dvojbu uklopivosti u radni prostor.

Šta se tiče mojeg očitovanja il postupanja na traženje liječnice, slučaj se uvijek rješava na instanci iznad te je i u ovom slučaju nesporazum il problem u Ispostavi Posedarje po mom nalogu rješavan u ingerenciji Voditelja ispostave te Voditelja hitne službe (glavnog tehničara).
A zaključno, epilog svega navedenog jest sastanak 21.08 u Uredu ravnatelja s doktoricom koju navodite u upitu.

Ustanova ima svoj Statut, sistematizaciju, pravilnike o postupanju kao i zakonske propise, te su svi obvezni se po njima ponašati, a osobni dojmovi il istine nisu alati kojima se vode sustavi", ustvrdio je ravnatelj Erlić koji odnedavno vodi ustanovu poznatu po lošim međusobnim odnosima o kojima je javnost  izvještavala još od vremena  kada je Hitnu vodila bivša ravnateljica.