Općinski sud u Zadru oslobodio je optužbe 31-godišnju ženu koja je 2016. godine optužena da je u ulici Put Vrela u Zadru, s dva suučesnika od kojih je jedan maloljetan, došla u dvorište obiteljske kuće i otuđila aparat za kavu marke Faema vrijednog tri tisuće kuna, a starog 10-15 godina.

Svjedok i oštećenik u svom iskazu je naveo da se tada nije uopće nalazio na mjestu događaja već njegov rođak koji da živi u istoj obiteljskoj kući kao on, s tim da on živi u prizemlju, a njegov rođak na prvom katu. Aparat za kavu nalazio se u dvorištu gdje da ga je ostavio jer je bio spreman da se odnese na servis. Rođak mu je javio da navedenog aparata nema u dvorištu, odnosno da su dvije osobe navedeni aparat uzele, te da je slikao registarske oznake vozila u koje su te nepoznate muške osobe srednjih godina stavile aparat i napustile mjesto događaja. U trenutku kada ga je nazvao odmah je upitao da li je nekome dao aparat, na što da mu je odgovorio da nije. Naknadno mu je vraćen dio navedenog aparata, te na sudu nije postavio nikakav imovinskopravni zahtjev.

Upravo je iskaz njegovog rođaka sud ocijenio jedinim istinitim "zbog njegove logičnosti i objektivnosti", dok je izjave ostalih svjedoka u postupku sud je ocijenio subjektivnima.

Okrivljenica je u svojoj obrani iznesenoj na raspravi navela da u cijelosti osporava kazneno djelo koje joj se stavlja na teret, navodeći da ona nije bila na mjestu tog događaja te da ju je njezin izvanbračni suprug s bratom i tetkom kod koje je u tom trenutku boravila nagovarao da ona preuzme odgovornost za krađu caffe aparata jer je on u to vrijeme bio na uvjetnoj. Prvi prvom ispitivanju optužena je iz tog razloga i priznala kazneno djelo uz objašnjenje da su ga prodali u staro željezo za 250 kuna i podijelili novac. Bivši je njezin iskaz negirao te naveo da ju je na priznanje nagovorio drugi muškarac, s kojim je bila prije, a i poslije njihovog prekida u 2017. godini. Ona mu se, naveo je, htjela i vratiti, ali on joj nikako nije mogao oprostiti što ga je napustila upravo nakon smrti njihovog zajedničkog djeteta od godinu i pol dana.

Slijedom navedenog, Sud na temelju izvedenih kako personalnih tako i materijalnih dokaza u ovom postupku nije nedvojbeno utvrdio da je okrivljenica doista počinila kazneno djelo krađe na štetu oštećenika, pa ju je stoga valjalo osloboditi od optužbe. Misteriozna ostaju imena dvojice muškaraca koji su navedeni caffe aparat zaista ukrali.