Trgovački sud u Zadru utvrdio je tražbine vjerovnika u predstečajnom postupku nad Croatom d.o.o., nakladnikom Radija BnM. Stečajni postupak je pokrenut nakon što su na površinu isplivale malverzacije oko nagradne igre, u kojoj je automobil dobila poznanica tadašnje direktorice Nikoline Kovačević. S obzirom da je društvo, inače u vlasništvu lokalne samouprave, bilo u značajnim gubicima, pokrenut je predstečajni postupak kako bi se poslovanje nastavilo uz plan namirenja vjerovnika.

Pojedinačno se ne radi o velikim iznosima, a zanimljivo je da je najveći dug onaj od 70.000 kuna zadarskom zastupniku Toyote, Trofej autu. Tolika je cijena, naime, Toyote Aygo, automobila kojega je na nagradnoj igri dobila majka njezinog dečka, a u policija ju sumnjiči da je za baš toliku vrijednost nepripadno okoristila dobitnicu nagradne igre. Ostatak prijave odnosio se na isplatu uvećane plaće na koju nije imala pravo, podizanje gotovine sa službene kartice te preplaćivanje naručene informatičke opreme.

Po iznosima tražbina slijede Ministarstvo financija sa 60.000 kuna, Hanza media, odvjetničko društvo te Košarkaški klub Zadar, kojemu je Radio BnM ostao dužan 37.500 kuna. Ukupna dug vjerovnicima je preko 400 tisuća kuna, a kako će se on podmiriti vidjet će se na nekom od sljedećih ročišta.