Nakon objave priopćenja vijećnika nezavisne liste "Bibinje isprid svih" o visokim troškovima reprezentacije, po upitu našeg portala na njihove navode očitovao se i općinski načelnik Bruno Bugarija. Njegovo očitovanje prenosimo u cijelosti:

- Bibinjska oporba već tradicionalno poznata po površnosti, slaboj informiranosti i dalje dezinformira javnost putem slobodnih medija.

Nije prvi put da krivo zaključuju i blate svoje Bibinje. Kad bi Općina Bibinje bila rastrošna, onda bi svaki dan Općina Bibinje trošila tisuću kuna na reprezentaciju, ne računajući nedjelje i praznike.

Evo nekoliko činjenica:

Turistička zajednica za reprezentaciju je 2019. godine potrošila 0,00 kuna, a oporba navodi da je potrošeno 71.171,00 kuna.

Za oporbu je Općina Bibinja reprezentaciju trošila uzalud, a tim sredstvima financirani su sljedeći događaji: Raspivano Bibinje, Bibinje summer run, manifestacija Kogo, manifestacija Naši mali gušti, Dan bibinjskih branitelja, Dan Oluje, Proslava Oluje u Bralićima, Dani Općine Bibinje (traju 30 dana), obljetnica smrti don Marka Sikrića, 30. Godina Klape Bibinje, Koncert Klape Garofuli, koncerti kroz ljetnu sezonu, fešta i doček fešte (Dražen Zečić i Ivica Sikirić Ićo), potpore turističkoj zajednici za ljetne događaje i drugi sportski, kulturni i turistički događaji u nizu.

Ulaganja Općine i Turističke zajednice u turističku sezonu nisu mala. I to je u redu. Riječ je o ulaganju u zadovoljstvo naših turista. Mnogi mještani Bibinja ostvaruju dodatne prihode od turizma i kvalitetna turistička ponuda je na korist naših iznajmljivača, ali i svih drugih koji se bave turizmom. Oporba u Bibinju je protiv razvoja turizma i kvalitetne turističke ponude.

Nadalje, u priopćenju se iščitava nerazumijevanje strukture proračuna, npr. nerazumijevanje odnosa općeg dijela proračuna i pojedinog programa javnih potreba. Tako je jedan član oporbe na sjednici vijeća 29. 07. 2020. (slušajući općinskog službenika za financije u odgovoru na vijećničko pitanje), kazao kako bi bilo bolje više učiti i imati više znanja. Oporba ne želi vidjeti čitav niz pozitivnih stvari koje se događaju u Bibinjama, kao što je kontinuirano ulaganje u komunalnu infrastrukturu: ceste, javnu rasvjetu, vodovodnu mrežu i druge sadržaje koji doprinose socijalnom i komunalnom standardu.

Zaključno, bilo bi dobro da bibinjska oporba drži do svojeg slogana i da im Bibinje doista bude ispred svih, a ne da im Bibinje bude iza svih.

Općinski načelnik,
Bruno Bugarija

PS U svom potpisu oporba navodi i Općinsko vijeće, a takav način potpisivanja je lažno predstavljanje.