Proteklog vikenda policijski službenici Policijske uprave zadarske su tijekom provođenja akcije Vikend kontrolirali 403 vozila i vozača, a poduzeli 132 represivnih mjera, priopćili su jutros iz PU zadarske.

Alkotestirano je 79 vozača, od kojih je njih 10 bilo pod utjecajem alkohola. Rekorder vikenda je 71-godišnjak kojeg su u nedjelju oko 14:30 sati prijavili građani, ali ne zbog pijane vožnje, već zbog uriniranja na javnom mjestu. Kada su stigli na mjesto događaja u Ulici Hrvatskih gradova u Ninu, policajci su utvrdili kako se do te lokacije dovezao osobnim automobilom Volkswagen (ZD), kojim je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,05 promila.

Vozač je smješten u službene prostrije policije do otrježnjenja nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje te je zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i zbog uriniranja na neprimjerenom mjestu, čime je počinio prekršaj iz Zakona protiv prekršaja javnog reda i mira. Uz optužni prijedlog priveden je na Prekršajni odjel Općinskog suda, a nakon saslušanja pušten je na slobodu.