U Zračnoj luci Zadar danas je odana počast Alenu Bruketi, zadarskom atletičaru i jedriličaru koji je na ovom terenu smrtno stradao kao pirotehničar 16. prosinca 1992. godine, tijekom razminiranja terena kojeg su eksplozivnim sredstvima zagadili srpski agresori. Bruketini prijatelji i rodbina svake godine dolaze u krug Zračne luke u tjednu prije memorijalne regate, koju u njegovu čast organizira JK Uskok.

- Našeg Alena jedriličari nose u srcu i nakon 28 godina, zbog čega smo mi u obitelji jako ponosni. Iako je u mladosti bio atletičar, juniorski reprezentativac u skoku s motkom, ipak su njegova najveća strast i prijatelji bili u jedrenju, rekao nam je njegov brat Denis, koji je na mjesto sa spomen pločom došao u pratnji oca Zvonimira.

"Kada umre čovjek umire dio svijeta i zemlja postaje teža, iskusnija i ljudskija i veća za jednu ranu i dublja za jednu jamu", stoji na ploči koju su postavili pirotehničari. Zanimljivo je da su na istom mjestu postavljene još dvije ploče, jedna posvećena talijanskim UNPROFOR-cima koji su poginuli kod Zadra u Domovinskom ratu, te druga francuskim pilotima Intercockpita, koji su smrtno stradali kod Murtera. Svima njima počast su odali Bruketina obitelj te Robert Sandalić, Tonko Petešić i Slobodan Vrdoljak.

- Nažalost, regata će biti nešto manja nego prošlih godina jer nam ne dolaze gosti i Slovenije i Austrije, koji su dolazili u velikom broju, a i domaći jedriličari teže se odlučuju na dolazak u ovakvim okolnostima. Održat će se u subotu i nedjelju, bez tradicionalnog druženja na završetku regate, rekao nam je Sandalić.